Gott bytt hår

Morgondagens Nyårsnatt. Underbart fest väntar. Alla vägar öppna. Framtid, välkommen!

"Livets väg är kantat av välfyllda kylskåp men det är bara dom som har mod  att gå fram och öppna som får som får smaka på godsakerna"

Idioti

"Medans du sov städade jag upp i vårt hem, lagade mat, tvättade all tvätt, vek in alla handukar och puttsade alla fönster. Medans jag sov la du dig ner och somnade om. När vi båda vaknade frågade du varför jag inte gjort något..." Jag köper inte det där med att bli vuxen.

Låg Jesus i krubban och log?

Julen är i full gång, lyckliga familjen knäcker nötter  och myser ihop i sitt alldeles perfekta julstädade hus. Julklapparna delades ut igår, och alla nya spel är provade, leksaker lekta med och kläderna sitter på den som fått dem. Kärleken spirar. Den hemmalagade julmaten känns inte alls överflödig utan god, och bra. Det skrattas, skålas i julmust och alla är så otroligt lyckliga, lugna och glada. Ingen bittermandel göms i lyckliga familjens julegröt. Allt är frid och fröjd. eller?

Allt känns så förljuget, var det detta som menades med julefrid, var det för denna skull Jesusbarnet en gång föddes. Var det det här som Gud tänkte när han gav oss sin enda son. Log Jesus när han föddes, egentligen? Och om han föddes idag, skulle vi bli lyckliga då?

Julen lockar fram det sämsta i folket

Julen är inte alls så bra som alla säger, ialla fall inte i min familj. Men jag tror ju i min naiva enfalld att vi inte är den enda i Sverige som lider av Julstressen, klapphysterin, städnojan, svärmorsångest och gubbröra. Jag orkar lixom inte, alla blir helt galna. Varför kan vi inte bara slappna av?

Tur är det väl iallafall att jag har vänner, vi kickade nämligen igång julen idag med att äta en liten Lax Middag. Riddarna kring det runda bordet. Och allt känndes faktiskt alldeles alldeles underbart, som en viss askunge skulle utrycka. "Detta borde bli en tradition" som Trond sa så fort han satte sig vid bordet. Vidare snackade vi om juldagen, nyårsafton, 5:e Januari och ett pjamasparty. Livet är en fest.!

Och trotts att jag är emot det; God Jul!


hundra kilo kärlek

Jag försöker, jag försöker verkligen. Men det är som om jag inte lyssnar, som om jag inte ser, som om jag inte fattar alls. Jag gör allt, men inget hjälper. Jag sitter fast och vet inte hur jag ska nå mig. Jag vet inte vad jag ska säga för att jag ska förstå. Jag vet inte vad jag ska göra för att se mig. Lite lätt vilse, och nu har mina händer börjat tappa huden också. Tack för fredag imorgon, eller nej. Det betyder inget. Vad trodde jag? En fri helg - knappasat. Fredag är bara en dag närmare utbrändheten. Men hurra. Sovmorgon till Sju. Otroligt.

Banalt

Det finns minnen man inte kan glömma, saker man alltid kommer komma ihåg, viktiga saker, men också helt obetydliga. Små sekvenser av en scen, en händelse, en doft. Ett liv.
Setimentalitet.
Som när mamma och pappa släppte skilsmässobomben, 3 och 6 år, "vi kommer och hälsar på dig ibland pappa, får vi leka ute nu?"
Eller när Emma var sjuk och jag hade picknick på min bro i -20 grader med en då, väldigt kär vän. Vi drack varm choklad och åt messmörsmackor, hela du var kladdig.
Julaftonar i hallen, pappa kommer klockan elva och överlämnar paketen på hallmattan och åker hem, själv.
Pappa helger med vuxenleksaker, skräckfilmer, korv och mackaroner och saker på hans vilkor.
Eller som när jag och Emma blev skickade till affären att köpa tejp till oss, och godis åt pappas barnfria söndagskväll, tyvärr räckte bara pengarna till godiset. Skamsna gick vi hem igen, utan nödvändig tejp och utan att få äta kinapuffarna fadern skulle smaska på kvällen.
Sveken, synen av de närmaste fara iväg, utan mig.

Ständiga kännslan av utanförskap, otillräcklighet, fulhet, trissthet, tönthet, felhet.
Allt som sagts.
Men framför allt allt som inte sagt, alla sånger som aldrig sjöngs och alla saker som aldrig kom fram i ljuset.
Alla toner jag aldrig vågar ta.
Stoltheten. Den fruktansvärda stoltheten.
Och allt jag vill är att känna att någon bryr sig, att någon finns där.

Alltid är du vacker, hår och läppar och lockar och hud, som alltid doftar sommar
vårregn, äpplen eller vild kaprifol
och alltid med ett skratt som smittar av sig eller smiter ner i den.

Tig inte mer.


Vilket djur beskriver bäst ditt liv?

"A) Katt
B) Spindel
C) Ko
-B!
-B? Spindel? Haha. Vem vill vara Spindel lixom.. Nej men allvarligt?!"

Jag är spindeln. Hon i nätet. Det är väl ett positivt djur, är det inte?

Det närmar sig jul och jag beter mig moget

Jobbar 200% tid nu, varje dag, vardag som helg, jämt. Men jag klagar inte, jag är ruskigt nöjd. Sannerligen ett sätt att köra slut sig på, men jag antar att det är lätt värt det efter löning... Jag klagar inte!

Nu i veckan har jag ett vik på en trevligt liten förskola i Insjön. Som de flesta jobb har man lite rast, så även jag. Idag satt jag i fikarummet och såg på mig själv utifrån. Vad håller jag på med, egentligen?
Jag satt där och läste tidningen, smuttade på mitt kaffe och riktigt njöt av duppat - i form av en pepperkaka. Jag smakade på julgodiset som bjöds och satt och delade med mig, och fick delat till mig annat julgotte recept. Jag satt där med min kaffekopp och diskuterade senaste tipsen i "hus och hem", skrev lite korsord och fasades över hur farligt samhället har blivit, och så dyrt sen! Efter jobbet åkte jag dessutom på möte och när jag kom hem städade jag lite i min för övrigt ganska julmysigt inredde källare, bläddrade lite i min almanacka och googlade lite på nya smaskens recept att skryta med imorgon...
  Jag tittar på mig själv med konstig min och undrar stilla, är jag vuxen nu?
Snart börjar någon medelbeige svensk film med undertext som jag kan titta på innan jag somnar framför TVn med en påbörjad julstrumpstickning i handen. Livet leker, tant vid tjugo.

Tack och bock, bli min kock!


Andra generationens schimpans

det kliar i mitt hjärta.
jag har en vass tråd på spänn.
det kliar.
jag
kliar
Sönder


Idag är det min födelsedag

Aldrig mera tonåring. Underbart.

Fest fest fest, livet är en jävla fest!


Kärleksbrev

Och jag hatar sättet jag står kvar när din ryggtavla försvinner. Sanningen är att jag inte vågar. Sanningen är, att jag står kvar och tittar på. Sanningen är att jag överväger varje steg jag tar. Sanningen är att grytan kokar och jag står på kanten och tittar ner, för feg för att hoppa. Jag tror inte att du ser mig ordentligt.
Allt jag vill är att vara lite nära. Vara någon av betydelse.


Det viktigaste är att jämföra

Man får perspektiv på saker och ting när man jämför dom. Som idag; Spybar stänger om tio minuter och jag är påväg upp för att äta frukost och åka till jobbet. Medans någon kommer frossa mc donalds på fyllan för att täppa igen alla sorgehål, fyllehål, hungershål som finns kommer jag äta av helt andra saker. Det känns rätt gött faktiskt.
God Morgon!


Älska stunden

Sitter på kontoret på jobbet, alla barn har gått hem och jag fullkomligt älskar tystnaden. Jag älskar stunden jag får ha för mig själv såhär en fredag efter jobbet, och jag vet att nu blir det helg och åtminstonde mina vänner får sova. Nöjd över veckan sitter jag och utvärderar mig själv över en mandarin och några snodda pepparkakor. Underbart. Imorgon är det helgarbete som gäller, söndag också. Men ändå kan jag känna helg-götte idag. För helgarbete är något helt annat. Det ingår pånågot sätt inte i mitt veckoarbete. Jag tror att jag har en fem-dagarsvecka, och en två-dagarsvecka. och jag kan jobba hela fem-dagarsveckan, + hela två-dagarsveckan, flera veckor i rad. För jag är ung och oförstörd och ledighet - det har jag inte tid med.
Ständigt på jakt efter nya sätt att bränna ut mig.. Grattis sjukvården, snart kommer dåren!
Nu ska jag andas lite i tystnaden och njuta innan det är dags att spänna kroppen på träning. Älska tystnaden, älska älska älska.. Åh nej! Telefonen ringer, orolig förälder, gossedjur borta. Jag måste rycka ut. 
Jag älskar mitt jobb . .

 Nej jag ska Inte kasta mig och bli besviken. Jag ska hålla mig på kanten och titta på allt som istället går förlorat, eller vad menar du?

Sudda sudda bort din sura min

Vaknade för en timme sen, har haft en fridfull morgon. Insåg att jag somnat ifrån filmen igår, Gladiator, jag som längtat så! Ett nytt försök blir nog att göras ikväll. Jag orkade inte se vädret imorse, men nu har jag tittat ut. På en gråskala 1-10 landar vi på 12. Totalt grått. Regn, blöt gräsmatta och ingen snö. Nej, bättre har man sett. Vädergudar, varför?

Idag blir det att jobba, alltid jobba. Ska bli kul.

taggtråd

vissa ord svider mer än salt i såren. sår kan man sätta plåster på.


kan man isolera hjärnan i bandage och plåstra in hjärtat för att slippa allt?


Det är synd att vi hade det så jävla roligt.

Hade. Det är synd att vi hade allt en gång.  Ibland undrar jag var vi har kvar nu. Vi har tappat massor. Men också fått mycket nytt. Det är verkligen trisst att vi hade det så jävla roligt.


Julstressens bittra framfart

Nu gäller det att bita sig i läppen. Fokusera. Sträva mot målet. Blicken rak. Inte vika av vägen. Inte vända om. Inte kolla åt sidan. Inte spilla tid, svett eller tårar. Tänka positivt. Framåt. Framåt  Framåt. Vad som hellst men Inte falla.Iinte falla, Inte falla. Men om jag ändå faller, är det så jävla farligt? 

Vem ska trösta knyttet? 

Radionämden ska granska far..

Eller ialla fall SVT, Leksand. Det är barnprogrammet Sagoträdet, ett program för döva barn 3-8 år som ska granskas under lupp av Radionämden. Anledningen är att någon tittare (antagligen en tittares förälder, av tittarålder, reaktion och åtgärd att dömma) har reagerat på att Sagoträdet sprider Feministpropaganda. Detta genom att man i ett avsnitt sa att: "Skillnaden mellan tjejer och killar är att killar har snopp".
 
Och jag bara undrar, vad är felet nu, vad ville denne inskränkte tittare att man skulle säga, och vad hade det isf varit för anti-feminist propaganda. Vad är det för en värld vi vill ha egentligen? Jag tycker synd om alla barn som inte får växa upp och veta att alla är lika mycket värda. Det man vill, det kan man, även om man är tjej.
Det är inte lätt att vara liten!

En annan grej,  När man som vuxen pratar engelska över barns huvud, förstör man inte barnens Engelskaintresse då? För som barn förstår man att det som sägs i lågmäld röst, på ett annat språk handlar om en själv. Och att det som sägs antagligen är Negativt. Är det då inte att hämma barns intresse för språk när man missbrukar sitt kunnande på det sättet? Man vet ju själv hur det är, man hatar att inte förstå, och ofta blir man inte sugen att lära, utan hellre hata. Man borde Överhuvudtaget aldrig prata över barns huvud, det är att stjälpa och inte hjälpa.
Det är banne mig inte lätt att vara liten!

Ny dag. Underbart!

familjeband

Far och Dotter diskuterar Lillis:
- Men vet du någonting?
- Nej?
- Nej! Hon säger ju inget..
- Nää..
- Och jag frågar ju inte heller så..
- Nä, just det?!
- ÄH!
- Nej inte äh, ni har släppt henne för löst bara, hon har ingen uppfostran!
- Vad menar du? Hon får väl 220 Volt i röven?


Varför är min far av den förlorade generationen som inte kan vara seriös och prata om kännslor och uppfostra sina barn?


Han har näshår, eller?

Totalt misslyckad. Idag är svårt att vara på topp. Jag orkar inte mer. Allt jag gör är rätt, men slutar i en sörja av fel, fel fel. Jag känner hur jag vandrar längre och längre in i dimman. Jag orkar inte ens blunda. Jag levererar, men inte till mig själv. Jag har varit påväg att öppna mig för någon nära, men jag har stängt mig lika fort. Det lilla jag fick ur mig var skönt, resten måste jag ta hand om själv. Jag vill inte vara den som är tråkig, surar, är ful och allmänt bitter. Jag funderar på att gråta, men tårar känns patetiskt. Min stolthet förbjuder mig. En lipsill, Det är inte jag. Jag jobbar hårt just nu med att vara den glittrande donna jag egentligen är. Det känns inte bra, alls. Sålänge jag är omgiven av andra är spelet lätt, eller spelet? En sida av mig är där, trivs, skrattar, njuter, lever. Det är den sidan jag vill få med mig hem också, men det är svårt att pussla ihop sig själv och vara hel även när man är ensam. Åter igen kännslan av förlorare, tomheten ekar i mig. Jag tror inte på något just nu. Jag vill krypa ner under täcket och låta någon annan bestämma över mitt liv, vara liten, vaggas av mamma, vara 38 och säker på var jag står. Jag vill allt men ändå inget. Skönast vore om någon väcker mig och berättar att jag drömmer. Jag funderar på en Tur biljett till Afrika, åka dit och göra något stort för världen, gömma mig i djungeln. Undra om jag är välkommen där?

RSS 2.0