Gaaah - Miss Us and A

Jag har fått mitt jobb, jag ska flytta till usa. Om ca sju veckor. galet galet. Vilken utmaning!
Fylld av spänning och pirri pirr. Jag återkommer när jag landat på jorden igen, just nu är jag totalt uppe i det blå. jag ska bli little miss Usa.

när orden tar slut

Nu har jag kommit hem igen efter en festivalhelg och jag känner mig utpumpad på all energi. Sorgsen. Jag har kommit till ångest-stadiet, stadiet där jag har upplevt det jag längtat efter och nu inte har något att längta efter kvar. Och trött är jag. Det var bra, klart att det var. Men vad är nästa grej, nästa sak att längta efter? Vetelängd på en Torsdag. Jag behöver underhållas. Spänning, drabba mig!

Jag önskar att jag var en struts och kunde sticka huvudet i sanden. Förrvirringens mecca, välkommen.

äta jobba sova dö


Gör vad du vill, men tro på det du gör!

..Nu ser jag framemot en galen helg på festival med Reptilen. Och jag vet hur det kommer sluta och jag är nöjd, jävligt Nöjd!

cyklande husmor hjälper förvirrad taxisnubbe

Första dagen på mitt sommarjobb är avklarat, första dagen av ca 40. Känns rätt bra ändå. Lagerarbete. Brain Killing. Fet Lön. Lätt värt det!  I vilket fall som hellst, efter en hård dag på lagret helt utan sol var jag sådär lagomt ut-sugen när jag kom hem. Så när kvinnan ringer och säger att det väntas post på mig hemma i Styrsjö, ja då snörade jag på mig cykelskorna och gav mig iväg. Huj vad det gick. Jag hade lånat Mr T´s cykel, (fast det vet han inte om än) Så långbacken var inte särskillt jobbig! Väl hemma var jag in och vände, hämta posten och trampade vidare. När det gick som snabbast hoppade plötsligt en farbror rakt ut ur en taxi bil och ropade på mig. Jag tvärnitade och tittade irriterat tillbaka, såg han inte att jag var ute och motionerade? Uppenbarligen inte. Stackarn pratade skånska och hade åkt vilse. Jag fick hjälpa honom så gott jag kunde, men jag menar. Hallå? TaxiSnubbar som åker vilse? Ja ja, snäll som jag är offrade jag tid!

Väl hemma igen återgick jag till mina vardagliga sysslor, husmorstjänst. Jag har precis avslutat ett hopkok till mina små kyklingar. Mätta på jobbet lär vi då bli. I gengäld har dom köpt pizza till mig. Samarbete, att ge och ta. Underbart!

..Nu väntar jag nervöst på svaret om min framtid. Hejja hejja Mig!

midsommarns glada afton

Midsommar kunde ha börjat bättre kan man tro, men nej. Så mycket skratt det har bjudits på i kollektivet denna morgon väger över den lilla huvudvärken som gör sig påmind ibland.
Gårdagen bjöd på riktigt lyckad fest, matorgie, dans, cykling, och prao som dörrvakt. Jag tror jag har hittat mitt uppdag i livet. NOT. Imorse vaknade vi upp och upptäckte till allas förvåning och lycka att Reptilen smygit sig hem framåt småtimmarna. Hurra! Efter att ha värmt mig i Sverigeflaggan och Johanna haft en geting på besök i sina trosor samlade vi ihop oss och hissade flaggan under sång och nu ska vi dricka te. Sen är det duschning och dukning. Midsommar bjuder inte bara på regn, det är långbord, hemkryddad nubbe och vackra vänner också.
Kollektiv. Det är top Noch!

FTV´s Bäste Käft!

Klockan är halv ett och jag har redan hunnit med massor. Dels blev vi väckta av att våran hyresvärd plingade på dörren halv åtta imorse, på en onsdag?! Upp och in i morgonRocken, han skulle klippa häcken och behövde kolla propparna, tydligen har vi ingen el i garaget. Sen somnade jag som tur va om och när klockan ringde vid nio låtsades jag som om det regnade. Nej, klockan fick bli tio innan jag palllade att öppna fönstren utåt. Då tog jag mig en Milsrunda på pärlan, min cykel alltså. Tyvärr hade jag nästan felberäknad färdvägen och jag fick rätt bråttom i duschen efteråt, en halv banan till frukost och sen direkt till tandläkaren. Ung blond tjej, inte oddsen på sin sida, men jävlar va trevlig hon var, och duktig! Och jag sen, vilken superkäft - jag måste vara tandläkarnas drömpatient.


det var två bagare och en smet

Det man vill, det Vågar man. Och man ska göra det man vill och inte bara det man kan.
Sikta, skjut, vinn.

Men glöm aldrig att det jag gör påverkar mig själv och andra.


Det går inte att äta kakan och ha den kvar utan att snuva någon annan på konfektyren.


lyckorus.

Städrus. Lyckad kväll. Hjärtat klappar. Kära vänner. Musik. Musik. Musik. Lyckosus.


det här med trädgårdsarbete..

I helgen tog jag och Johanna på oss arbetarkläder och gick ut i trädgården för lite hederligt trädgårspåtning. Trodde vi. Tyvärr visade det sig att det inte var något för någon av oss. (Kan bero på att ingen av oss hade den minstaste aning om vad vi höll på med) Så efter 30 minuter fumligt famlande med krattor och spadar och grejer gav vi upp och gick in. Detta betyder alltså att om jag inte vill spendera mitt liv i en lägenhet så måste jag skaffa mig en trädgårdsintresserad karl, en trädgårdsmästare eller en sån där hederlig liten tomte på loftet. Att jag själv skulle ge mig ut i landet igen känns inte troligt och sannorlikheten att gröna fingrar plötsligt skulle växa ut är inte särskillt stor så jag ger upp den biten och finner min plats vid spisen istället. Där trivs jag bra och storkok ska bli min grej. Godnatt.


..Trotts att vi ställde in hultsfredstrippen och spenderade helgen på hemmaplan så vart det hur bra som hellst. Både fredag och lördag bjöd på överraskningar och dagen idag avslutades med räkfrossa. Tack rikedom!
synd bara att jag verkar ha vrickat foten och att jag imorgon ska till ClasLagret för att börja min sommarkarriär. Jävla Oflyt!


Med hus kommer ansvar

Tvätta, städa, diska. Normala sysslor i eget boende. Men med hus kommer mer. Gräsklipp, soptunnor som ska ut, fönsterputts, rabatter, flagghissning, balkonghäng, gården, matkällare, garaget, matlådor, kafferep, fikabröd, bakning och ja, allt såntdär. Så i helgen ska jag och reptilen ligga på alla fyra och rensa rabatter. Kan bli sjukt kul, speciellt med tanke på att ingen av oss någonsin varit i närheten av något som kan liknas vid rabattrensning tidigare. Med hus kommer ansvar, men också nya erfarenheter och mycket visa lärdommar!!


..Och du undrar vem som kysser henne nu
Och du undrar vem, vem om inte du
O läpparna du kallar dina
det gör ont att veta men lika ont att undra.
(Håkan H)

ska man ändå gå upp kan man göra det med stil

Därför sitter jag nu här i köket i kollektivet på björkvägen och har dukat upp en redig frulle till mig, arbetaren. Mjukt bröd, gröt, leverpastej, russin ,solrosfrön, linfrön, mjölk och gurka. Ska det va så ska det va. Lite härligt stämmningshöjande Håkan H på det och sen var saken biff.
Synd att jag plötsligt har en kvart på mig, att gröten kallnat och att mitt hår måste torka. Vart tog morgonstund har guld i mun vägen i mitt liv, egentligen?

Well, well, Väl mött och God morgon!

Sandslott 16.23

Jag ligger här ute på den gröna gräsmattan och solen skiner och jag är helnöjd. Eller nej. Men det kunde vart så. Jag ligger ute på den gröna gräsmattan och solen skiner och jag är inte nöjd. Plötsligt var det något som fattades mig. och jag kan inte sätta fingret på om det är jag som är dum och otacksam och inte ser vad jag har, eller om verkligheten ser ut som jag inte vill? Jag saknar ärlig och konkret uppskattning. Någon som ser vem jag är och gillar det den ser för att det är jag, i renaste form. Jag snackar inte om den stora kärleken eller ett enstaka knull som piggar upp för stunden. Jag pratar inte ens om en liten romans. Jag talar om det som är nära nu. Det räcker med lite vardagsuppskattning någon gång. Och det är typiskt mig att jag förväntar mig sådant här och att jag åter igen blir besviken. Toppar och dalar. Men varje ton jag bygger upp lyckas någon annan rasa ner. Man får vad man förtjänar, som det så vackert heter. Men när? Och om det är detta jag förtjänar så måsta jag vara världens sämsta människa. Jag ger och ger och ger. Ibland känns det som om jag slickar golvet efter smulorna för att få igen bara lite av allt jag kastar ut.  Kan ens självbild vara så långt ifrån verkligheten?! Besvikelsen, besvikelse, det måste vara det som är det värsta. Och jag vet att jag är sjukt bra på att bygga upp en förväntning. Förväntan. Men någonstanns vill jag tro att det ska gå. Att även om jag ger allt så ska jag innom kort få tillbaka det jag gett. Förväntningar och krav på min omgivning. Eller bara en tro på ömsesidighet i relationer? Jag lider utav det och jag måste sluta med det. Just nu känns det som om alla andra kan stänga av allt och sköta sig själva och skita i andra. Men jag kan inte det. Jag måste bjuda på mig själv, jag måste bygga upp förväntningar och jag tar allt personligt. Jag är en känslomänniska av högsta rang. och nu måste jag sluta med det. Jag trampar runt och tar upp allt, och som vi alla vet så är det lätt att glöma den snö som föll ifjol när sommaren plösligt blev så fin. Jag orkar inte. Det är tungt men jag måste våga stänga av. Jag måste skita i allt och alla och sköta mig själv. Inte vara ensam, men dock frånvarande. Jag måste ge vad jag får, inte ge vad jag vill ha tillbaka. Bete mig som alla andra. Det är hårt och det är svårt men om jag inte gör det kommer jag förstöras helt.   Tomhet. Gråt och utpumpad på energi. Grattis idioter. Ni vann. Igen. 
(det värsta är att om jag stänger av kommer ändå jag att vara borta. Jag är inne i ett No Win/No win game. och jag hatar det. Igen)
..Och den stora anpassningen, hur var det med den?
- för nej, det är inte jag. Det är Ni?

Livet är en fest

Men hur gör man när man inte orkar festa mer?

Stuck (not)

looking for reasons for what I did
looking for reasons to live
waiting at your doorstep a second night
scared to death of you sleeping around

I call you in the morning crying on the phone
glad to hear your voice but your voice has turned ice cold
It was that very moment that I made up my mind
there's no longer no use for me to try

looking for trouble and reactions allt the time
like a teenage kid it makes me feel alive
ask my mother: does peace come along with age?
"no restlessness grows worse day by day"

I can't control my hope I can't control my dreams
I can't eat I can't sleep I can't do anything


call you in the morning crying on the phone
glad to hear your voice but your voice has turned ice cold
leaving loads of messages, leaving you notes on your locked up door and your shut off phone
It was that very moment that I made up my mind
there's no longer no use for me to try
the worst case scenario is what we've been going through
worse than anything I can relate to

I've never moved on, I've always been stuck
left so much behind without building it up

so long since I wished to get up in the morning
so long since anything but singing had a meaning
the worst case scenario is what we've been going through

I can't control my hope I can't control my dreams
I can't eat I can't sleep I can't do anything

Ps. Det är inte mej det är fel på. Det är dej. honest!

Nu är vi tre i grytan!

..Jag har tagit en paus i gräsmattsgåendet och satt mig en sväng vid datorn. Mina vänner och numera sambos sitter och mumsar sockerkaka i köket. Från och med nu bor vi kollektivt. En galen sommar, precis vad jag behöver.
Vi får se om det blir guld och gröna skogar eller om det inte alltid kommer vara den dans på rosor som jag önskar mig...

- Du är snygg.
- Tack, du är full.
- Tack.. Eller?

Nu ropar sambosarna och kubbet väntar. ut ut ut på gården.

RSS 2.0