på med ironiglasögonen

Ikväll satt jag och drog citat ur Blondinbellas blogg för min käre vän, kollega och granne Hanna. Oj vad vi skrattade.
Himlade med ögonbrynen. Hmmade. Gormade. Upprördes över. Speciellt jag.

Öppet brev till BlondinBella:
Ingenting går att frånse och jag måste medge att du har förstått konceptet, du går att sälja så du går all in och säljer allt. Du har en blogg, du har ditt snart lanserade klädmärke, du har din shopingsida på internet och numer har du också en linje på 118 800. Hinner du med ett annat liv också?`
Du skriver själv att du fått kritik i din blogg på bilder du lägger ut av dig själv, mycket dumt att bry sig och det verkar du ha fattat för utseendet går inte att göra något åt, och dessutom har du också fått mottaga kritik för ditt sätt att skriva, men det känns som vi kan ha överseende med det också. Felskrivande är försvarbart.
Men däremot svävar du ut i fantasin och skriver ibland som om du vore Moder Teresa. Och jag förstår välmeningen, jag förstår viljan att vilja peppa andra tjejer till att stå på sig, men hur trovärdig är du, BlondinBella 18 år när du själv inte lever upp till det du säger?
Du skriver ett blogginlägg om att din pojkvän ger sig på dig över en urvuxen mjukistdress, snobbentrosor och ett par orakade ben, låt mig säga det igen. Du skiver ett blogginlägg om det. Du skriver inte ett kritiskt blogginlägg om din pojkvän som ens vågar kritisera lite ludd på pinnarna, du nöjer dig med ett blogginlägg.
Dessutom skriver du två blogginlägg senare om hur du borde bli nya grynet, för att hennes kraftfulla slagord "ta ingen skit" verkar fallera idag. Och ja, BlondinBella, dom har visst det, även hos dig.
Det känns inte trovärdigt helt enkelt.

Och du och din pojkväns samboliv, lever ni jämställt? Du skriver att du efter en vecka inte klarar av att hålla rent i eran 80 kvm stora lägenhet, så du anlitar en städfirma. Med enkel mattematik kan man räkna ut att om du och din pojkvän, rent bildigt talat delar rakt av så har ni 40 kvm var att hålla efter på. Och det är för svårt?
Du babblar dessutom vidare om att ge dina barn toalettstädning som fredagsnöje, låt mig då fråga dig, du själv då, ska du anlita städfirman då också som lär dina barn städa också?
En annan lustig grej var din och Nils pyttipanna diskusition, han ville inte ha färdigpytt men gav sig tillslut, inte sant? Om han nu kände att han inte ville äta färdigpytt, varför lagade han då inte en hemagjord variant av norrlandspytten själv, om det nu var så viktigt. För ni hjälps väl åt i köket, eller?
 
Vem vill du hjälpa där i din blogg, när du pocerar i supertrendiga Gucci brillor. Småstadstjejerna, Stockholmstjicksen eller Betongbrudarna, vem vill då nå till när du är precis sån som du varnar andra för att vara?
Gå din egen väg, visst du gör det, och du går hårt fram. Men detta Dr Phill inspirerade sidan av projektet tycker jag du kan lägga av med dirket. Ägna dig åt det du kan istället, kläder, blogga, tjäna pengar. Du kan gå långt om du spelar dina kort rätt. All lycka.

JO! En sak till. Denna 118 800 grejen, känns inte den också lite överdriven, eller vem är du att sitta inne med all kunskap. Dock fattar väl jag att du får hjälp att leta reda på allt som folk kan tänkas vilja veta, men två timmar två kvällar i veckan. Har du inget bättre för dig?
Jag sitter dock själv och filar på några frågor, jag kan ju inte låta bli när tillfällen serveras på silverfat. Jag tänker mig nått i den här stilen:
" Hur kall är urisen på nordpolen?"
"Hur många träd har det gått åt för att göra alla nummer av Veckorevyn hittills?"
Eller får man ta mer personliga frågor också, i så fall känner jag för något mer i den här stilen:
"Hur mycket av det du publicerar har du knåpat ihop själv, och hur mycket av allt ditt jobb hjälper din assistent dig med?"
"Vilket preventivmedel använder du dig av, och vilket är egentligen bäst?"
"Hur ofta ligger du och Nils med varandra?"
Eller dom här allmänt irriterande frågorna:
"Vad är temat på nästa års Nationella prov för Åk 9?"
"Varför får inte Viktoria och Daniel gifta sig?"
Eller ska jag sattsa mer på frågor som rör mig:
"Vad ska jag göra till hösten?"
"Hur ska jag och min pojkvän få ut det ultimataste av varandra då vi bor 7473 kilometer ifrån varandra?"
Men kanske ändå den viktigaste frågan:
"Hur vet jag att det är du, BlondinBella som svarar mig?"

Jag vet inte, men det känns inte riktigt rätt.
Men Lycka Till. Hoppas du valt rätt.
Maja

En annan sak som slagit mig är att jag bedriver också en blogg, så alla läsare, heja heja, sätt in pengar på mitt konto. Slående grej som borde lyckas.Jag kallar den numer minemaleAB. Eller?


"

jag skulle göra vad som hellst för att slippa vara ensam just nu

T   O   M   T




Nu när natten närmar
 sig vill jag att du är hos mig
 sitter här hos mig en stund
 ger mig av ditt lugn.


RSS 2.0