Jag var inte vinsten på det Lottot

Han: - Maja, faaan. Du är så bra. Sånna som du växer inte på träd . . .
Jag: - Nej, men sånna som du gör!

Imorgon är det måndag igen och jag ska till jobbet och håva in kärlek av mina barn. Det känns rätt gött faktiskt. På matsedeln står det att det blir makkaroner och köttbullar med grönsaker till. Gratis.
Gratis är Gott.

Idag åt jag såndär nötkräm. En brun sörja med nötsmak som man klämmer fram ur en liten vit påse med en gubbe på. Det var som att äta smör med sandpapper i och det slog mig att om barndommen har en smak, så är det nötkräm den smakar. Jag är rätt säker på det.

Min bruna barndom, minnen från ett liv.
Memoarer av Maja.

Det kan bli bra, riktigt bra. En bok med krut i.


På nått sätt tror jag ändå att jag älskar mitt liv!
God Natt.

somebody told me

image94
Vin, musik och fina vänner, jag älskar det liv jag lever. Fri. Fr. Fri!
Nu har jag biljetten till australien, jag och den vapenfixerade väduren drar när det är som kallast och vi kommer hem när det börjar ljusna igen. Precis som det är ikväll. Vi kom som ljusast, vi gick som ljusast.

Jojo, Majs Och Mang - Plötslig så fina, plötsligt The W!



And I dont give a damn if you dont like me
Cause I dont like you cause youre not like me
And I dont give a damn if you dont like me
Cause I dont like you cause youre not like me
And I dont give a damn if you dont like me
Cause I dont like you cause youre not like me

(T.B.G)


Idiot

Fan fan fan. Det jag gör är inte jag. Jag är ingen idiot, egentligen. Även om man just nu kan tro det och skrämmande nog har även jag börjat tvivla. Helvette också, det var inte såhär det skulle bli.

I'm coming out of my cage
And I've been doing just fine
Gotta gotta be down
Because I want it all
It started out with a kiss
How did it end up like this
It was only a kiss, it was only a kiss

Fuck Me, Jag är det största skämtet. Igen.

snuvad på konfektyr, igen!

05.55 ringer klockan.Med ett ryck kastar jag mig upp i tron om att det är fredag, när jag inser att det bara är tisdag vill jag bara bli mutterad till en puppa och gärna sova till våren. Synd att jag drömmer så pass verkliga fredags-drömmar att jag tror mig själv. Oflyt.

Nu ska jag upp till mig gröt och göra nått vettigt av även denna dag, som att spela getabock i en teater. God Morgon!

PS. igår tog filmen "du levande"  hem tre guldbaggar, det tycker jag var helt suveränt, och i och med att jag har sett den, gör det mig till någon slags kulturgud. Tack Pappa. I övrigt tycker jag att alla dessa galor kan slänga sig i väggen. Orka!

Städa bort ångesten

Det känns så fruktansvärt skönt att jag har rensat ur min klädbyrå. Ångesten kom krypande. Paniken. Så jag började göra som man gör i ett mindre bra förhållande - städa. Tyvärr skvallrar väl en ren yta mer än en oren. Men det känns bra igen. Jag gjorde något. Jag satt inte och stirrade in i väggen och byggde på min "ångest över att jag inte gör något - ångest", ännu mer, och jag antar att det är bra. Någon gång kommer jag falla, jag vet att jag borde. Men det är inte idag, det har jag inte tid med. Eller nej, i slutändan kommer det ändå inte ske, och jag kommer skylla allt på stoltheten. Jag är för stolt för att ligga ner. Jag är inte den som är svag. Jag vill vara stark. Jag vill vara starkast. Jag är starkast. Det finns ingen annan utväg, för jag står där dom andra faller. 

(Hellst av allt vill jag bara krypa ner under täcket, ligga sked, kura in mig i dig, bli kliad över ryggen, pillad i håret och känna mig oändligt trygg i världen man skapar sig mellan fyra ögen. Egentligen vill jag vaggas in i den trygga förljugna gropen och somna in med tron om att allt ordnar sig till det bästa. Tillfredställd i det lilla, i det enkla, i det yttersta.)


Jag är så rädd att vara den som kommer lite försent till allt. En sån som inte fattar när det är nog. En som går och väntar mirakel, men missar vart enda ett eftersom jag har för höga förväntningar på livet.  Jag kommer sluta som bitter.
"Men det är som det är, det är svårt att bli nöjd när man väntar mirakel.
Det är svårt att stå böjd inför mindre än mirakel." (L.W)

Nej, jag vill inte lära mig skriva rätt, prata rätt, säga rätt. Jag vill bara ta direkt ur mitt inre, naket och ärligt, precis som det är och så som det känns. Och jag vill beröra varenda sate. Jag vill vara den man föstår. I det lilla, i det enkla, i det yttersta. Lilla livet, lilla döden, vi äger så lite.

Ja, jag är fortfarande arg.

Jag har massa bittert i mig. Ibland när jag tänker förlänge på samma sak börjar det bubbla lite under huden, ibland är jag rädd att jag ska spricka. Men jag biter ihop och kollar åt ett annat håll. Precis som med allt annat. Min sjukdom till exempel. Jag sväljer alla baciller och stänger in dom tills jag har tid att ligga nerbäddad, det vill säga i mittenveckan i Maj. Om jag har tur.

Jag är ju trotts allt perfekt på ytan. Lilla Liv, Underbart!




Som en fis i rymden

Jag hatar männsklighetens överlägsna sätt, vi sätter och själva längst fram, högst upp och anser oss absolut bäst. Varför?
Ser man till ett helhetsperskpektiv är en människa som en nål i en höstack, en stackars luktfri fis i rymden.
Jag skäms, jag sitter här och skäms.

Nu måste jag gå och ta mig vatten över huvudet, jag är för trött för att leva. Men sova, det antar jag är överskattat?!

homo sapien sapien betyder "kvinnan som vet att hon vet".

Nu rullar den stora karusellen igen, vare sig man vill det ellar ej så går allt tillbaka till vardag. Lilla Livet Lilla Döden, Ibland är jag rädd, oftast inte. Schemat har länge varit fullspäckad, när jag tittar tillbaka ser jag inte hur jag hinner med. Men man är väl ung och har massa energi, antar jag. Antar andra. Man lever som man blir tillsagd. Skönt. Snart är det väl helg igen och alla par ska gå ihop två och två och visa upp sig. Kul, kul när det går bra för andra så att säga! Själv har jag fullt upp med att älska mig själv, skönt. Jag orkar inte med nått annat just nu. Ha. Annars kan man alltid satsa på Kaffe med Duppa och sen en fika på Siljan. Leksand är så pytte jävla jättelitet att jag kvävs.

God som i smaskens, god som i gott

"När jag ser dig blir jag knäsvag, när du ler på ditt förnuliga sätt blir jag gladare. När du borstar ditt lockiga hår fylls jag av glädje. När jag ser in i dina ögon fylls jag av lycka. Ibland är du det vackraste jag sett. När du dansar din lustiga, glada dans framför mig kan jag inte annat än vara lycklig. Dom gröna, klara, öppna ögonen du har är svåra att ta sin blick ifrån..
  Älskade spegelbild, lämna mig aldrig."

Idag blev jag tio år igen:
Efter några timmars lek på jobbet bestämde jag och mina vänner oss för att åka pulka. Det snöade och var ganska blött ute, men jävlar va det gick! Pulka är lite lätt underskattat, precis som barndomen kan vara.
Efteråt bakade vi kladdkaka, drack varm choklad och myste med några sällskapsspel. Vissa dagar är bra dagar.

Åter igen har jag pajat  någon annans bil:
Efter att jag tankat idag och skulle köra iväg från macken hände nått märkligt, när jag startade bilen luktade det helvette och lät mer därtill. Jossan skrek att bilen skulle sprängas och vi kastade oss ur den. tre tjejer i en bil, vi öppnade motorhuven, låtsades kolla lite, ringde pappa och sköt över problemet till honom. Nu är bozen på verkstad och jag känner mig skapligt naken, ensam. Plötsligt fick jag lov att börja planera igen. Stackars faren, vilken dotter till att förstöra mororfordon jag är.

Date? ha!
Penetration. Ja?

Godnatt!
Jag leker med livet som jag har som i en liten ask.


Hård utanpå, tom inuti.

Så trött på alla töntar som säger en sak och gör en annan. Orka lova, när man inte menar det. Orka ens bry sig, när man inte vill? Sverige är fan täckt av rikspuckon.


En röst från groggen

image90image91


Vill jag sväva på moln eller hålla mig kvar?

Jag skulle bli så glad om du tittade på mig och sa Shit, det är dig jag vill ha. Livet skulle vara lätt om det var dig jag fick somna med, om det var dig jag fick vakna med, om det var dig jag fick vara med, jämt. Livet skulle vara lätt, och tråkigt. Jag skulle vara lycklig, men fast. Så försök inte rubba min värld, kom inte in och vänd upp och ner på allt, för om du faller så faller jag. Lätt rätt ner. Pladask för dig.

Min skyddsmur är stark.

Nu börjar det verkliga livet.

Varför gör alla som dom gör?

Jag är så fruktansvärt trött på alla människor. Varför är det bara jag som är perfekt?!

Nej, nu ska jag slira om, ska på fest, ska komma som Mark levengood, kan ju bara bli succé - Grattis!


Ständigt fnurr på tråden

Jag hatar att går runt och vara förvirrad, snurrig, yr i bollen, jag fatttar ingenting och vet inte vad jag ska göra. men jag antar att det blir bra, för det brukar det bli när jag har ett finger med i spelet, och det har jag nu. Verkligen.
Jag kan inte hjälpa det, men när du ser på mig, och ler. Då dör jag.

Come on ladies, take your love to town.
Pick it up boys, take your love to town.
Everybody, take your love to town.

Dödsångest och livets källa

Idag upplevde jag en djup svacka, dödsångest. Min farmor är gammal, min familj kommer inte vara för evigt, och jag tar inte hand om dom som jag borde. Detta var bara toppen på det isberg jag hela tiden formar, jag vet inte, men idag blev det för mycket! Det känndes stort och svart. Jag blundade, och gjorde som jag alltid gör. Flydde.
Åter igen sträckte jag ut min hand mot Min bästa vän och egna Robin Hood, Johanna. Hon Omfamnade mig och efter tre minuter i hennes sällskap var jag på topp igen. Den är så underbar, vår vänskap. Vi tycker så lika, är så lika men ändå så fruktansvärt olika. Vi funkar klockrent. Jag tror att jag har hittat min själsfrände och som så många gånger förr önskade vi att en av oss var man..

Mitt i allt det svarta fanns hon alltså där som livets ljus. men det fanns också en annan grej. Jag upplevde den stora återföreningen med vinterglädjen och barndomsminnet, Sparken. Ett mycket underskattat färdmedel och motionsform på två medar. Jag susade fram genom byn och kännde livsglädjen krypa tillbaka i min kropp. Fort gick det och kul var det. Jag ska lätt använda sparken mer! Det var som att jag var tio år och behärskade sparkens alla konster, precis som förr. Jag tänkte med glädje på alla timmar jag tillbringat på min spark, fram och tillbaka till skolan, till skridskobanan, till kompisar, på huvet runt, runt på gatan. Lätt att jag är tillbaka i mitt esse.

Eller?

image88


Lägg allt groll bakom dig

Det är orden som ska leda mig in i 2008. Det är också så jag ska leva. Jag ska lägga grollet bakom mig, vem orkar gå runt och samla tunga saker i en hög?
Men jag ska också tänka mer på mig själv. Lyssna mer på mig och min kropp.
Unna mig lite ledigt.
Svälja stoltheten när jag borde.
Inte kräva för mycket av mig.
Inte sjunka.

Och ha förbannat jävla roligt!

Jag vet att det blir bra, för det har jag sagt att det ska.

RSS 2.0