Jobba och slit tills du dör, amatör!

Jag hade glömt att jag myntat ett klassiskt gamalt uttryck för nått år sen. Tack mig själv att det poppade upp i min hjärna igen, jag lever som jag lär och plötsligt kändes arbetet så mycket enklare. Jag gör som man ska.

..Och tack för facebook som hjälper oss att vara sociala as hell! skriv nått på wallen så slipper vi se varandra i verkligheten. Att man sen lovar ett och annat kanske inte spelar nån roll, för det skrivna ordet är bara ord.. Eller?!

du och jag var sommarbarn

Det är lätt att sakna det man en gång hade men inte längre har, och det är svårare att se det man inte saknar av det man en gång hade. Sommaren närmar sig med stormsteg och jag kan inte annat än sakna dig, sommaren var våran tid. Våran sommar var den bästa i mitt liv. Hela du andas sommarpojke, sommar frisk, sommar fin, sommar sex. Jag älskade allt och nu faller jag i en grop av saknad. En varggrop jag själv grävt och kastat blommor i, för att det är så enkelt att se allt bra och för jobbigt att måla verkligheten, bara därför. Inget annat. Jag saknar ditt naturliga sätt. Din förmåga att locka fram det bästa ur mig. Ditt sätt att få allt att verka enkelt och naturligt, även det galnaste kändes som en självklarhet i ditt sällskap. Du fick mig att skratta och du fick mig att gråta, du fick mig helt och hållet. Jag saknar dig och Din humor och dina roliga påhitt. Alla våra utflykter och äventyrliga upptåg. Inget var för stort och inget var för litet. Det magiska jag inbillar mig att vi hade. Ditt sätt att få mig till din sexgudinna saknar jag mest. Allt sex med dig var så enkelt, rakt ärligt och naturligt. Och galet sexigt såklart. Sanningen är att det är det sexiga jag saknar mest. Din attityd till sex fick mig att vilja ha sex överallt och hela tiden. För det var så enkelt. Och bra. Vi hade sjukt bra sex du och jag. På sommaren var vi allt och jag saknar det. Jag tyckte du var vacker. Jag fick fjärilar i magen bara av att tänka på dig och när vi träffades var jag som galen, varje gång. Sommaren är så gott som här och jag kan inte låta bli att sakna det som en gång var, för det känns så enkelt att bara drömma lite. Egentligen har jag facit i hand och borde bara se dig med hat och avsky, men det gör jag inte. Du var speciell och det är svårt att komma ifrån det, hur mycket jag än försöker. Jag skulle aldrig ta dig igen, men att leka med tanken är inte förbjuden. För när det var bra då var det bra och efter att det blev dåligt är det katastrof. Men vi var vackra om sommaren. Jag sviker mig själv när jag faller och jag kommer att falla hårt.

Jag vet att jag klär dig i för fin kostym och att jag gör så att någon annan får för mycket att leva upp till. Och jag vet att jag målar allt i solens strålar och att jag själv går runt i för stora skor som får mig att snubbla om och om igen. Jag vet allt det, men nu är det sol och det är lätt att glömma det regn som föll ifjol. Jag vill att det ska vara som då fast helt annorlunda. Inte du och inte jag. Inte så och inte nu. Något likadant fast nått helt annat. Jag hatar dig.

Men vi var vackra om sommaren, det var vi.

Hemma bra men borta bäst.

Igår kom jag hem efter en helg i svea rikes huvudstad. Jag skiter egentligen i staden jag vet att den är bra, men sällskapet däremot var underbart. Fabel tog emot mig och reptilen med relativt öppna armar, och efter några timmar var lyckan total. Återföreningen ett faktum och kännslan maximal. Anna och Anders bor också i stockholm och dom umgicks vi också flitit med, underbara människor. Underbara dagar. Underbara vara.
Söndagen ägnade jag åt att besöka Lidingö och min gamla familj, plötsligt hade alla växt och jag kännde mig så välkommen. Blev erbjuden jobb direkt och ska nog ialla fall servera på Erics kalas i september, sen om jag ska dit och vara småbarnsförälder igen, det är en annan femma. Men att möjligheten finns gör mig gott, och framför allt får jag ett uppsving i självförtroende potten. Dessutom en till lapp att lägga i "möjligheter i framtiden" hatten. Topp. Jag berättade dessutom lite försiktigt om mina planer på att ta mig in innom mediavärlden, dom är lixom rätt människor att diskutera det med. Och då får jag min livs överaskning, när jag slutade hade dom diskuterat mig, och kommit fram till att jag skulle passa innom branchen och att ingen av dom skulle bli förvånade om jag en dag blir en framgångsrik jornalist. Tack självförtroende.


Det enda som är lite tråkigt är att jag har gått och dragit på mig nått slags stockhholmsvirus, nu sitter jag här med blockerad hals och näsa som rinner och en helvettes massa jobb framför mig. Jobb, IKEA, flytt, fest och jobb, jobb, jobb. Jag har inte tid att vara sjuk. Men jag gör väl som vanligt, låtsas som om det regnar. Jag vet ingen annan rå än att stå ut. Man har ju överlevt värre.

Nu väntar kollektiv - Cigg, Cnopp och Cider. Snake, Fabel och Reptilen rider igen !!

"solen är en fet gubbe med glad mun"

och bara dom som har mod att le mot solen får solen att le tillbaka med sin stora käft.


det kändes som om vi kände varandra..

..sen förstod jag att du bara var som alla andra, och det var dom jag kände.

..och nej. jag vill inte ha dig, vad du än tror. Vad än mitt fylle jag yrar om, så vet verkligheten att nej.  Jag vill inte ha du och jag.
For sure!


..och faktiskt, det är inte jag, det är du.

tom kall säng, här kommer jag.


Det snöar. Fredag natt, 16 maj och det tamefan snöar här utanför mitt fönster just nu.
Jag saknar tiden med tidiga fredakvällar, glass, strössel och vetevärmare.
Jag behöver värme.
Men såhär är det att bli vuxen, den egentliga skillnaden är att nu får du sova själv.

(fast vad är det som har förändrats egentligen,
att vi kan gunga högre?)

((Och när jag säger det tänker jag på fabel. Alltid på Fabel.))
image93

Man ska följa sina instinkter

Jag är så fruktansvärt spontan. Idag fick jag för mig att jag skulle söka ett jobb bara helt sådär. På andra sidan jorden, i Amerikat. Usa och Jag. Kan gå bra.
Sist jag gjorde så flyttade jag till Stockholm. Nu kanske det blir the big city.
Ibland undrar jag om jag inte är galen, jag hinner knappt tänka tanken innan jag genomfört den.

Söka jobb i stockholm? - klart å betalt.
Kippa lugg? - snabbare än blixten!
Skaffa abonemang? - ett klick bort!
Semester i grekland? - tre klick bort.
Stockholm till helgen? - sitter redan på tåget.
UsA? - Den som lever få se.

Jag är så galet snabb. Men jag är inte rädd för utmaningar och gillar att ta mig vatten över huvudet.
Det kan bli galet bra!

Olivlunden

igår pratade jag och mina vänner om donation. jag tyckte att det var en självklarhet att donera. allt.
sen tänkte jag lite till. hjärtat. är det speciellet och bara mitt eget, egentligen. själen, har den nånting med hjärtat att göra. jag kan inte annat än koppla ihop dom två.
så allt utom hjärtat då, eller?
men.
ögonen. mina vackra gröna ögon. ögonen är själens spegel. ögonen är mig. mina. donera allt.
utom hjärtat och ögonen då, eller?
självisk självisk självisk.
Jag ska skaffa donationskort och sälja mig helt, jag vill inte vara en västerlänsk snål kossa.
jag ska donera allt.
Utom ögonen.

arbetarklass

Jag önskar att man föddes med en etikett i pannan där det stod vad man skulle bli.
Jag önskar ialla fall att jag kunde något. Hade en talang. Var bra på något. Eller ialla fall hade en läggning åt ett synligt håll. En jävla aning om vad det ska bli av mig. Jag tror att jag kommer sluta som en lärarjävel.
Fabel trodde att jag skulle bli världens bästa.
Men jag vill bli mer.

Så jävla rädd att bli bortglömd - Jag är en sån

Jag lever med råge!

Jag vill alltid bo eget. Bakar bröd, ser nån film som bara jag vill se, lagar bra nyttig mat. Går i säng när jag är trött, stiger upp när jag måste. Träffar folk. Latjar runt. Jobbar. Handlar. Bor.
Det känns bra och sjukt  vettigt. Äntligen kan jag släppa fram mig själv igen och slipper dela mig i micro och bli galen.

 Solen är framme och ler mot oss dårar som trotts allt står och ler tillbaka med vår stora käft!


Tack mig själv igen. För att jag och endast jag stod ut igen. Hela vägen. Mot slutet. och börjar om igen.

sluta aldrig spela

Undrar om man kanske skulle. . .

image92

..Ge upp?

RSS 2.0